Partneren

For partneren kan fødsel oppleves som overveldende og dramatisk. Det kan være vanskelig å se sin kjære ha det vondt,
og partnere beskriver ofte at de opplever en følelse av hjelpeløshet:
Hvordan kan jeg hjelpe?
Hva kan jeg gjøre for kjæresten min?

 

  • En involvert partner er ofte svært godt informert om fødselsprosessen og hva som skal skje. Men når fødselsforløpet er godt i gang og det begynner å bli tøft for mor; intensiteten og smertene er overveldende – skal partneren da huske på hva man skal foreslå i forhold til stillinger, massasje, oppmuntring, ulike pusteteknikker osv? Fødselsterapeuten reduserer presset på partneren og kan diskré vise partneren hvordan man kan støtte sin kjære. Mange partnere opplever det godt og meningsfylt å få konkrete råd og «gjøremål».

  • For noen partnere kan det være vanskelig å forstå alt som skjer, både med mor og situasjonen rundt. Jordmor har ikke alltid tid eller mulighet til å forklare tilstrekkelig da de jobber i en svært hektisk arbeidshverdag med kanskje flere pågående fødsler samtidig. Fødselsterapeuten kan forklare hva som skjer, utdype den informasjonen som gis, svare på spørsmål og berolige partneren. Dette kan også bidra til at mor opplever mer ro - som er bra for fødselsprosessen.

  • Jeg guider, støtter og forsikrer partneren, slik at partneren ikke blir usikker og redd - noe som fort kan smitte over på mor.

  • Gjør det mulig for partneren å fokusere på å være kjærlig ovenfor mor og kun være partneren. Deres forhold er viktig og partnerens nærvær (selv om det bare er å holde hånden) er svært viktig for mor.

  • En fødsel kan ta lang tid; både hjemme før fødselen er skikkelig i gang og etter at man kommet på sykehuset. Fødselsterapeuten og partneren jobber sammen og kan avløse hverandre og bytte på å hvile, slik at mor hele tiden får den omsorg og støtte hun har behov for og hun blir aldri forlatt alene. Partneren har også behov for hvile, spise, evt mulighet for å må dra hjem hvis man f. eks. har barn hjemme.

  • Hjelpe partneren hvis det skjer uforutsette/uplanlagte hendelser, som f.eks hastekeisersnitt. Støtte partneren (og mor selvfølgelig), informere hva som skjer/kommer til å skje. Det er godt å være sammen med noen man kjenner litt i en sårbar situasjon som det også er for partneren.

Jeg skreddersyr et opplegg for deg, din partner, eller for deg og dine gravide venninner som kan inneholde:

Gravidyoga

Doulastøtte

Svangerskaps- og fødselveiledning

Gravidmassasje

Ta kontakt for å booke en avtale eller

om du lurer på noe

© 2019 av Ditt lille mirakel.

Tilpasset av William Høiness. Logo av Asbjørn Oddane Gundersen.